Tax practitioners roll & Tax structures in India

TAX STRUCTURE IN INDIA

☑ 1) What r u doing?

Ans. : Business
Tax : PAY: PROFESSIONAL TAX!

☑ 2) What r u doing in Business?

Ans. : Selling the Goods.
Tax : PAY SALES TAX!!

☑3) From where r u getting Goods?

Ans. : From other Area/State/Abroad
Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!  AND NOW LBT & LPT.

☑ 4) What r u getting in Selling Goods?

Ans. : Profit
Tax : PAY INCOME TAX!
How do you distribute profit ?
Ans : By way of dividend
Tax : Pay DIVIDEND DISTRIBUTION TAX.

☑ 5) Where u Manufacturing the Goods?

Ans. : Factory
Tax : PAY EXCISE DUTY!

☑ 6) Do u have Office / Warehouse/ Factory?

Ans. : Yes
Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!

☑7) Do you have Staff?

Ans. : Yes
Tax : PAY STAFF'S PROFESSIONAL TAX!

☑ 8) Doing business in Millions?

Ans. : Yes
Tax : PAY TURNOVER TAX!
Ans : No
Tax : Then pay Minimum Alternate Tax (MAT).

☑ 9) r u taking out over 25,000 Cash from Bank?

Ans. : Yes, for Salary.
Tax : PAY CASH HANDLING TAX!

☑ 10) Where r u taking your client for Lunch & Dinner?

Ans. : Hotel
Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!
☑11) r u going Out of Station for Business?
Ans. : Yes
Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!

☑12) Have u taken or given any Service/s?

Ans. : Yes
Tax : PAY SERVICE TAX!

☑ 13) How come u got such a Big Amount?

Ans. : Gift on birthday
Tax : PAY GIFT TAX!

☑ 14) Do u have any Wealth?

Ans. : Yes
Tax : PAY WEALTH TAX!

☑ 15) To reduce Tension, for entertainment, where are you going?

Ans. : Cinema or Resort
Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!

☑ 16) Have u purchased House?

Ans. : Yes
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !

☑17) How u Travel?

Ans: Bus
Tax : PAY SURCHARGE!

☑18) Any Additional Tax?

Ans. : Yes
Tax : PAY EDUCATIONAL ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.'s TAX !!!

☑ 19) Delayed any time Paying Any Tax?

Ans. : Yes
Tax : PAY INTEREST & PENALTY!

☑20) Do you want growth of India.?

Ans: off-cource Yes .
Pay electricity tax, water tax, education tax, & other taxes, which is used by you

Thanks to read the posts

srisakthigroups.blogspot.in

Comments

Popular posts from this blog

List of Chief Ministers in india

Indian state governor s

The Employees’ Provident Fund Organization (EPFO) issued a Notification No. GSR 158(E) on 10th February, 2016